Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z czerwonej soczewicy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica czerwona 300 g
papryka czerwona 1 szt
cebula 2 szt
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
masło 30 g
mleko kokosowe 150 ml
imbir starty 1/2 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
kumin 1 szczypta
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z czerwonej soczewicy

Soczewicę wypłukać. Zalać świeżą wodą najlepiej wrzącą, odlać pierwszą wodę zalać ponownie i gotować. Dodać umytą, wypestkowaną i drobno pokrojoną paprykę. Dołożyć obrany czosnek, cebulę oraz masło. Doprawić do smaku. Gotować na małym ogniu aż do miękkości soczewicy. Od czasu do czasu mieszać aby się nie przypaliło. W zależności od ilości wody otrzymamy wybraną przez nas gęstość zupy.
Kiedy soczewica będzie miękka zmiksować na gładki krem i podbić mlekiem kokosowym. Zagotować i podawać... na przykład posypana papryka albo z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 20.11.2015 13:15
Smaczna zupka :)
MAR3STA 17.11.2015 10:16
fajny przepis
Pani Domu 16.11.2015 14:55
z chęcią bym spróbowała
agataw1990 16.11.2015 12:43
Na pewno wypróbuje:)
Kasnaj 16.11.2015 11:55
przepis na 5 :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak