Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z czerwonej fasoli

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół drobiowy 1 1/2 litra
fasola czerwona 250 g
ziemniaki 1/2 kg
boczek wędzony 100 g
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Majeranek suszony Prymat
cząber

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z czerwonej fasoli

Kroki postępowania

1
1. Fasolę moczymy przez noc i gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Do rosołu wrzucamy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, gotujemy, aż zaczną mięknąć.
Krok 1 - Zupa z czerwonej fasoli foto
2
2. Do gotujących ziemniaków dodajemy fasolę.
Krok 2 - Zupa z czerwonej fasoli foto
3
3. Na patelni przesmażamy pokrojony w kostkę boczek wędzony.
Krok 3 - Zupa z czerwonej fasoli foto
4
4. Dodajemy go do zupy, całość przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem, cząbrem i gotujemy przez kilka minut. Podajemy na gorąco.

Smacznego !!!
Krok 4 - Zupa z czerwonej fasoli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 09.04.2014 18:16
smaczna zupka
Wacław 08.04.2014 16:32
lubię zupy a ta jest pyszna !
gosia56 06.04.2014 09:56
pyszna zupa;)
adelajda 30.03.2014 13:15
sycąca zupka :)
gosia47-47 30.03.2014 13:06
bardzo dobra musi być :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak