Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z brukselki "Ratyński"

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar mięsny 1,5 L
brukselka 50 dag
papryka 1 strąk
tłuszcz
kiełbasa 20 dag
fasola konserwowa 4 łyżki
śmietana 18 proc 2/3 szkl
mąka pszenna 1-2 lyżki
musztarda 1 lyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
cukier
majeranek
czosnek
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z brukselki "Ratyński"

Brukselkę oczyścić, opłukać, większe główeczki przekrajać na pół, zalać wywarem, ugotować. Paprykę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć. Kiełbasę obrać z osłonki, pokrajać w półplasterki, podsmażyć, połączyć z brukselką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak