Zupa wielowarzywna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion drobiowy

    2 litry
  • marchewki

    3 sztuki
  • pietruszka

    2 sztuki
  • seler

    10 dkg
  • fasolka szparagowa

    20 dkg
  • groszek mrożony

    20 dkg
  • ziemniaki

    30 dkg
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewki, pietruszkę i seler obrać, pokroić w dużą kostkę, zalać bulionem. Dodać oczyszczoną i pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę i zagotować. Gotować na pół miękko. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i groszek. Gotować, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 08.01.2014 11:27
bardzo lubię taką zupę, im więcej warzyw tym lepiej
Wafelek2601 10.12.2013 18:38
Pyszna zupka
Wacław 24.02.2013 11:27
bardzo sycąca zupa !
pacpaw 01.08.2012 21:57
pyszna zupka
ziutula 24.06.2012 22:32
zwłaszcza w zimie lubię takie zupy..
Ada-Gaba 12.05.2012 20:04
świetna zupka
mic 09.05.2012 13:57
taka lubię
Renia1 02.05.2012 09:01
bardzo zdrowa
DanutaS 18.02.2012 12:17
uwielbiam takie zupki
Dorian 10.02.2012 08:49
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat