zupa solferino

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • włoszczyzn

    20 dag
  • ziemniak

    30 dag
  • pomidory

    30 dag
  • woda

    1.5 l
  • fasola

    20 dag
  • tłuszcz

    3 dag
  • mąka

    2 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa zalać wrząca wodą, osolić ugotować wywar. Fasolkę ugotować, odcedzić. ziemniaki pokroić w kostkę, ugotować, podprawić zasmażką, zagotować, dodać sól i pieprz, dodać pomidory. Włożyć fasolkę pokrajaną w skośne kawałki

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mala2021 25.07.2011 10:54
smaczna
KasiaK90 07.07.2011 15:47
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat