Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Słowacka z kiszonej kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 25 dag
mąka 4 dag
cebula biała 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
śmietana 1/4 szklanki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Słowacka z kiszonej kapusty

Kapustę opłukać i ugotować do miękkości z dodatkiem liścia laurowego. Cebulę obrać, posiekać i usmażyć na oleju z mieloną papryką do smaku, po czym połączyć z kapustą. Przyprawić solą do smaku, zaciągnąć śmietaną rozmieszaną z mąką. Rozlać na talerze i podawać z pieczywem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak