Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 2 szt
cebula biała 1 szt
kiełbasa 2 pętka
włoszczyzna (bez kapusty)
kalafior 7 różyczek
serek topiony kremowy 100 g
serek topiony śmietankowy 50 g
serek topiony z szynką 100 g
kostka rosołowa 1 szt
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowa

Do garnka wlewamy około 2 litry wody. Wkładamy skrzydełka oraz pokrojoną włoszczyznę. Gotujemy na wolnym ogniu, dokładamy kostkę rosołową. Różyczki kalafiora dzielimy na mniejsze kawałki, dodajemy do zupy. Kiełbaski kroimy w pół plasterki, cebulę w kosteczkę – podsmażamy razem na patelni, przekładamy do zupy. Na końcu dodajemy pokrojone topione serki oraz doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą Kucharek. Gotujemy na wolnym ogniu do momentu rozpuszczenia serków i delikatnego zgęstnienia zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 13.02.2016 15:07
smaczna zupka
natalia.doradca 27.09.2015 12:26
Chętnie spróbuję smacznie wygląda :-)
Agnieszka-87-25 26.09.2015 07:48
zupy serowe uwielbiam
Ada-Gaba 25.09.2015 23:12
jedna z moich ulubionych
Iwusia 25.09.2015 22:48
lubię takie zupki
Aannkaa82 25.09.2015 17:00
Apetyczna zupka ;)
wedith1 25.09.2015 16:31
Pyszna zupka!
Adamorek 25.09.2015 16:18
wspaniała zupka
Madzai 25.09.2015 14:47
Też taką robię
Benita 25.09.2015 14:23
Wygląda bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak