Zupa serowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wody

    1 l
  • kostki drobiowej

    1 sztuka
  • marchewki

    1 sztuka
  • cebuli

    2 sztuki
  • czosnku

    1 ząbek
  • serków topionych

    2 sztuki
  • natka koperku

  • soli

    1 szczypta
  • pieprzu

    1 szczypta
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    1 łyżeczka
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę obrać, opłukać i zetrzeć na tarce. Cebulę i czosnek obrać. Pokroić w drobną kosteczkę. Zasmażyć na oleju. Wodę wlać do garnka i zagotować. Wrzucić kostkę drobiową. Dodać marchewkę i podgotować. Następnie dodać zasmażoną cebulę oraz serki topione i wymieszać. Przyprawić do smaku. Wymieszać z jogurtem. Na koniec dodać jeszcze posiekany koperek. Chwilkę jeszcze podgotować.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renata9 25.10.2013 16:37
pyszna zupka
aniagdz 25.10.2013 16:32
oj lubię! i grzanki do tego;)
Barbara777 25.10.2013 16:09
super zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat