Zupa serowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser

    20 dag
  • żółtko jajek

    1 szt
  • śmietana

    1/2 szklanki
  • bulion

    4 szklanki
  • Bazylia suszona Prymat

    2 łyżki
  • Gałka muszkatołowa cała Prymat

    1 szczypta
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bulion doprowadzić do wrzenia i włożyć połowę bazylii. Po ugotowaniu przecedzić przez sitko. Serek pokroić w małą kostkę wrzucić do ostudzonego bulionu, ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia ( ser powinien się rozpuścić). Do śmietany wbić żółtko, rozkłócić i wlac do zupy, zdjąć z ognia. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatową, posypać drobniutko posiekaną bazylią.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
suzana 17.11.2011 15:04
ciekawa zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat