Zupa rybna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z Soli

    500 gram
  • cebula czerwona

    1
  • Pomidory krojone z puszki

    1
  • papryka czerwona

    1
  • olej do smażenia

  • sól do smaku

  • papryka słodka mielona

    3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Ryby zalać wodą, dodać jedną oczyszczoną cebulę i liście laurowe, Wybrałam solę ze względu na brak ości, co przy małym dziecku jest niezbędne. Gotować ok. 30 minut.
2. Pokrojone warzywa wrzucić do wywaru, doprawić papryką i solą, gotować kolejne 15 minut.
3. Gotową zupę podawać z miseczkach, posypać pietruszką. Jeżeli chcemy zupę podać z grzankami nie dodawać ziemniaków.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat