Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 3 głowy
włoszczyzna 20 dag
woda 1,5 l
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
ziele angielskie 3 ziarna
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 0,5 łyżeczki
sól
pieprz
śmietana 18 proc 200 ml
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna

Głowy z ryby - u mnie z karpia, oczyścić, pozbawić oczu. Do garnka wlać wodę, dodać włoszczyznę, głowy karpia, ziele angielskie, liście laurowe i ugotować wywar. Gdy warzywa już zmiękną wywar przecedzić. Mąkę wymieszać ze śmietaną i dodać do wywaru, zupę przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową do smaku. Kawałki włoszczyzny - marchewkę, pietruszkę, seler można pokroić w kawałki i dodać do zupy. Zupę można podawać z pulpetami rybnymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 02.01.2016 18:55
Bardzo dawno nie robiłam takiej zupy, przymierzałam się do zrobienia na Wigilie ale bałam się jak mi wyjdzie. Muszem wypróbować bez okazji bo narobiłaś mi smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak