Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa rybna

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba
3 głowy
włoszczyzna
20 dag
woda
1,5 l
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt.
Sklep Prymat
ziele angielskie
3 ziarna
Sklep Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
0,5 łyżeczki
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
śmietana 18 proc
200 ml
mąka
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna

Głowy z ryby - u mnie z karpia, oczyścić, pozbawić oczu. Do garnka wlać wodę, dodać włoszczyznę, głowy karpia, ziele angielskie, liście laurowe i ugotować wywar. Gdy warzywa już zmiękną wywar przecedzić. Mąkę wymieszać ze śmietaną i dodać do wywaru, zupę przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową do smaku. Kawałki włoszczyzny - marchewkę, pietruszkę, seler można pokroić w kawałki i dodać do zupy. Zupę można podawać z pulpetami rybnymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 02.01.2016 18:55
Bardzo dawno nie robiłam takiej zupy, przymierzałam się do zrobienia na Wigilie ale bałam się jak mi wyjdzie. Muszem wypróbować bez okazji bo narobiłaś mi smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak