Zupa rosołowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew duża

    2 szt
  • przyprawa kucharek

    3 łyżeczki
  • pietruszka

    1 pęczek
  • por (biała część)

    1 szt
  • makaron świderki

    1 opakowanie
  • skrzydełka kurczaka

    8 szt
  • woda

    4 litry
  • ziele angielskie

    4 ziarna
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka przelać wodę (najlepiej przefiltrowaną), skrzydełka oczyścić i dodać je do garnka z wodą jak i zagotować na wolnym ogniu między czasie odcedzać zbierający szum, marchewkę obrać pokroić w małą kostkę, dodać do zawartości w garnku jak i pokrojoną łodygę pora. Doprawić do smaku przyprawą typu jarzynka, dodać ziarna ziela i całość zagotować do miękkości, pod koniec wsypać makaron, oraz posiekaną natkę pietruszki i całość zagotować bez przykrywania. Rosół podaje wraz z ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ronald88 19.04.2012 12:46
super
przemek20008 19.04.2012 09:54
najlepsza na kaca

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat