Zupa porowa z mięsem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por (biała część)

    4 szt
  • ziemniaki

    6-7 szt
  • pierś z kurczaka

    1 szt
  • rosół drobiowy

    2 l
  • serek topiony

    2 szt
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

  • Pieprz biały mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pory pokroić w krążki, ziemniaki w drobną kostkę, dodać do rosołu i zagotować. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć. Dodać do zupy. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Dodać serki topione i gotować do momentu aż się roztopią.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 30.08.2013 07:35
świetna zupa
olkaaa 04.02.2013 08:17
lubię takie
smakoszek 16.09.2012 18:21
fajny przepis
barbara11561 29.08.2012 13:28
też coś dla mnie:)
Dorota59 19.06.2012 23:01
dobra
Rybciia 21.05.2012 09:58
pomysłowe :-)
aacaac 10.03.2012 12:02
mniam
alaaa 02.02.2012 20:21
też dodaję serki topione do zagęszczania zup,
Wafelek2601 16.01.2012 08:18
lubię pora, ta zupka by mi smakowała
Magdalena1110 01.12.2011 20:44
dobra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat