Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1/2 szklanki
smietana 18% do smaku
pierś z kurczaka 1 sztuka
sól do smaku
kostka rosołowa 1
woda
bazylia
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z ryżem

Do garnka nalać wodę. Włożyć pierś z kurczaka i ugotować. Gdy woda wrze wkładamy kostkę rosołową oraz ryż. Mieszamy, aby ryż nie przykleił się do garnka. Przed włożeniem ryżu należy go opłukać w wodzie. Gdy ryż napęcznieje dodajemy przecier pomidorowy. Ja dodaję przecier robiony przez moją teściową. Jest pyszny . Można zamiast tego dodać pomidory ( lub zwykły przecier) i zmiksować. Dodać przyprawy według uznania. Na koniec można dodać śmietanę i ozdabiam bazylią. Ja dodaję ją dopiero na talerzu. Zamiast ryżu można dodać makaron. Smacznego 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak