Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości schabowe 300 gram
woda 1,5 litra
por ok. 12 cm
marchewki 2
ziemniaki 3 większe
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
kostka rosołowa 1
rosół warzywny 1 kostka
sól
śmietanka 12-procentowa 100 ml
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Kości płuczemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy z dodatkiem soli.
Krok 1 - Zupa pomidorowa z pieczarkami foto
2
Por kroimy w plasterki, marchewki obieramy i także kroimy w plasterki.
Krok 2 - Zupa pomidorowa z pieczarkami foto
3
Pieczarki dokładnie płuczemy. Por, marchewkę i grzyby wrzucamy do wywaru, dodajemy kostkę warzywną i dalej gotujemy.
Krok 3 - Zupa pomidorowa z pieczarkami foto
4
Po 10-15 minutach dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy i dodajemy koncentrat pomidorowy oraz kostkę rosołową.
Krok 4 - Zupa pomidorowa z pieczarkami foto
5
Gdy warzywa i grzyby będą miękkie to wlewamy śmietankę wymieszaną z mąką. Doprowadzamy do wrzenia. Porcję zupy wylewamy na talerz.
Krok 5 - Zupa pomidorowa z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 23.02.2015 17:33
pyszna zupa;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak