Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe
300 g
marchewki
2 szt
pietruszka
1 szt
seler korzeniowy
1 mały
pieczarki
200 g
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
Sklep Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
4 szt
Sklep Prymat
passata pomidorowa
250 ml
pomidory
2 szt (z puszki)
makaron
1 ulubiony
natka pietruszki
cukier
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z pieczarkami

Żołądki oczyszczamy, kroimy w paski. Zalewamy wodą, solimy i dodajemy liście oraz ziele angielskie (1,5 l), gotujemy przez 60 min.
Marchew, pietruszkę, seler kroimy w kostkę, dodajemy do wywaru razem z oczyszczonymi i pokrojonymi pieczarkami. Po chwili wlewamy passatę, wrzucamy pokrojone pomidory. Gotujemy dalej, przez następne 45 min. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Zupę podajemy z ulubionym makaronem i posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 17.01.2016 18:15
Dobra zupa.
agaK. 17.01.2016 17:54
Pyyyychaaa!:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak