Zupa pomidorowa z czerwoną soczewicą i ryżem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • przecier pomidorowy

    1/2 l
  • soczewica czerwona

    1/2 szkl
  • cebula

    1 mała
  • marchew

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • bulion drobiowy

    1 l
  • oliwa

    2 łyż
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • bazylia

    szczypta
  • oregano

    szczypta
  • papryka słodka mielona

    1 łyżeczka
  • papryka ostra mielona

    1 mała szczypta
  • ryż

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa pomidorowa z czerwoną soczewicą i ryżem foto
Warzywa myjemy i obieramy. Marchew, pietruszkę kroimy w kostkę. Cebulę siekamy. W garnku rozgrzewamy oliwę i szklimy cebulkę.
Krok 2 - Zupa pomidorowa z czerwoną soczewicą i ryżem foto
Do cebulki dodajemy marchew i pietruszkę. Chwilę smażymy. Następnie dodajemy soczewicę, przecier i wlewamy bulion. Doprawiamy do smaku. Gotujemy do miękkości jarzyn.
Krok 3 - Zupa pomidorowa z czerwoną soczewicą i ryżem foto
Ugotowaną zupę miksujemy na krem. Ryż gotujemy w osolonej wodzie.
Zupę podajemy z ugotowanym ryżem.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat