Zupa pomidorowa na porcji rosołowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mieso rosołowe

    1 porcja
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • śmietana

    2-3 łyżki
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 sztuka
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    5 sztuk
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • przecier pomidorowy

    1 słoiczek
  • Ziele angielskie całe Prymat

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wkładamy porcję mięsa,zalewamy woda i wstawiamy na ogień. Dokładamy ziele angielskie, liść laurowy, pieprz ziarnisty. Następnie dodajemy oczyszczoną włoszczyznę. Całość gotujemy na wolnym ogniu. Gdy mięso będzie miękkie zupę zaprawiamy przecierem pomidorowym, śmietaną i mąką. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Możemy dodać również odrobinę majeranku i inne przyprawy. Przed podaniem posypujemy posiekaną zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorian 03.02.2014 09:37
pyszna zupa
Wafelek2601 20.11.2013 17:47
Bardzo dobra zupka, lubię pomidorową
IKrakowianka 22.07.2012 18:48
bardzo lubię takie zupy
natii3624 10.06.2012 20:50
mmm..super ;)
katarzynka455 14.11.2011 12:57
pomidorowa z zasady jest każda dobra
Kopiko1983 14.11.2011 06:37
Pyszna zupka, pyszna!!!
Katarzyna/kate1980 01.11.2011 22:08
super pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat