Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa na porcji rosołowej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mieso rosołowe
1 porcja
włoszczyzna
1 pęczek
śmietana
2-3 łyżki
mąka pszenna
2 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
1 sztuka
Sklep Prymat
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
5 sztuk
Sklep Prymat
natka pietruszki
1 łyżka
przecier pomidorowy
1 słoiczek
Ziele angielskie całe Prymat
3 sztuki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa na porcji rosołowej

Do garnka wkładamy porcję mięsa,zalewamy woda i wstawiamy na ogień. Dokładamy ziele angielskie, liść laurowy, pieprz ziarnisty. Następnie dodajemy oczyszczoną włoszczyznę. Całość gotujemy na wolnym ogniu. Gdy mięso będzie miękkie zupę zaprawiamy przecierem pomidorowym, śmietaną i mąką. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Możemy dodać również odrobinę majeranku i inne przyprawy. Przed podaniem posypujemy posiekaną zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 03.02.2014 09:37
pyszna zupa
Wafelek2601 20.11.2013 17:47
Bardzo dobra zupka, lubię pomidorową
IKrakowianka 22.07.2012 18:48
bardzo lubię takie zupy
natii3624 10.06.2012 20:50
mmm..super ;)
katarzynka455 14.11.2011 12:57
pomidorowa z zasady jest każda dobra
Kopiko1983 14.11.2011 06:37
Pyszna zupka, pyszna!!!
Katarzyna/kate1980 01.11.2011 22:08
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak