zupa pomidorowa domowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • przecier pomidorowy

  • ryż

  • kość z mięsa

  • mąka

  • marchewka

    1
  • śmietana 18 proc

  • przyprawa do zup i potraw w płynie Kucharek

  • sól do smaku

  • curry

  • przyprawa do zup i potraw w płynie Kucharek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kość wrzucić do wody. Obrać ze skórki marchewkę i pokroić w plastry, dodać do wody i zagotować. Dodać pół kostki rosołowej. Dodać pół przecieru pomidorowego, zagotować. Wrzucić połowę torebki ryżu i gotować na małym ogniu, aż ryż dojdzie. Zagęścić rozmieszaną mąką z wodą i śmietaną, zagotować. Doprawić przyprawami do smaku. Gotowe!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kate.500 17.10.2012 19:23
uwielbiam pomidorowa
bami 24.04.2011 17:41
Uwielbiam pomidorówkę! :)
adam1f 14.02.2011 22:22
dobra
aga130982 29.11.2010 11:54
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat