Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pomidorowa Antoniny

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 2 litry
przecier pomidorowy 1 słoiczek
ziemniaki 2 szt
marchew 1 szt
cebula biała 1 szt
śmietana do zup 2 łyżki
pieprz 1 łyżeczka
sól 2 łyżeczki
makaron 1 szklanka
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pomidorowa Antoniny

Do gotującego bulionu dodajemy pokrojone ziemniaki, marchew i cebulę.Gdy warzywa zmiękną dodajemy sól i pieprz do smaku. Następnie przecier pomidorowy i śmietanę. Wsypujemy dowolny makaron gotujemy jeszcze 3 min i zakrywamy aż spęcznieje. Podajemy z poszatkowaną drobno natką pietruszki,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 16.08.2013 20:55
ciekawy przepis:::::)
Wafelek2601 02.08.2013 22:55
Pomidorowa zawsze na pierwszym miejscu
Bernadeta1 13.06.2013 20:28
lubię zupke pomidorową
Angelika10 08.06.2013 23:58
smaczna zupka
AnielskaSlodycz 08.06.2013 09:27
Ciekawy przepis :)
Milena87 07.06.2013 20:57
Z ziemniakami pomidorowej jeszcze nie jadłam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak