Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa piwna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piwo jasne 0,5 litra
śmietana 0,5 litra
ser biały 15 dag
chleb razowy
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa piwna

Piwo wlać do garnka i podgrzać, nie dopuszczając do wrzenia. Następnie wlewać kwaśną śmietanę, jednocześnie mieszając i pokrojony, biały ser. Doprawić solą i cukrem do smaku. Podawać na gorąco z chlebem razowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 09.02.2013 01:34
mniam
Beatris 09.02.2013 01:31
Ale na talerzu jest chyba samo piwo, podane z chlebem i czymś tam jeszcze (serem białym?)?
foczka-ks 09.02.2013 01:11
ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak