Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z zielonym groszkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 1 3/4 szklanki
bulion wołowy 1 3/4 szklanki
marchewka 1-2
groszek zielony 1/4 szklanki
pieczarki 200 gram
cebula 1
sól i pieprz
Rozmaryn suszony Prymat
szczypiorek 1/2 pęczka
seler korzeniowy

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z zielonym groszkiem

Do garnka przelej oba buliony. Dodaj pieprz,sól,rozmaryn,pieczarki i marchewkę pokrojone w plasterki,seler,drobno posiekaną cebulę i groszek.
Doprowadź do wrzenia,zmniejsz ogień i gotuj przez ok. 15-20 minut. Na koniec dodaj posiekany szczypiorek i gotuj przez następne 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 26.09.2016 17:42
smaczna zupka
Ania321 26.09.2016 15:10
Przepyszna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak