Zupa pieczarkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udko z kurczaka

    1 szt
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • koperek

    do smaku
  • pietruszka zielona

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • śmietana

    2 łyżki
  • pieczarki

    300 g
  • włoszczyzna

    1 bez kapusty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Udko z kurczaka zagotowywujemy i szumujemy
2. Następnie do czystej już wody dodajemy jarzynkę: marchewka, por, seler, pietruszka oraz pieczarki pokrojone w kosteczkę
3. Całość gotujemy przez 60 minut.
4. Usuwamy nadmiar jarzynki.
5. Dodajemy ziemniaki oraz kostkę rosołową.
6. Po 30 minutach, dodajemy 1 łyżeczkę soli troszkę koperku i natkę pietruszki.
7. Zabielamy.
Całość można zmiksować uzyskując krem \\z pieczarek, wtedy nie usuwamy nadmiaru jarzynki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 10.08.2013 19:09
moja ulubiona
Zofia12 15.06.2011 11:11
tak krem smakuje lepiej

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat