Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko z kurczaka
1 szt
kostka rosołowa
1 szt
koperek
do smaku
Sklep Prymat
pietruszka zielona
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat
śmietana
2 łyżki
pieczarki
300 g
włoszczyzna
1 bez kapusty

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

1. Udko z kurczaka zagotowywujemy i szumujemy
2. Następnie do czystej już wody dodajemy jarzynkę: marchewka, por, seler, pietruszka oraz pieczarki pokrojone w kosteczkę
3. Całość gotujemy przez 60 minut.
4. Usuwamy nadmiar jarzynki.
5. Dodajemy ziemniaki oraz kostkę rosołową.
6. Po 30 minutach, dodajemy 1 łyżeczkę soli troszkę koperku i natkę pietruszki.
7. Zabielamy.
Całość można zmiksować uzyskując krem \\z pieczarek, wtedy nie usuwamy nadmiaru jarzynki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 10.08.2013 19:09
moja ulubiona
Zofia12 15.06.2011 11:11
tak krem smakuje lepiej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak