Zupa pieczarkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    2 litry
  • mrożonka 7 warzyw

    1/2 opakowania
  • pieczarki

    5 sztuk
  • śmietana 12%

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    do smaku
  • mąka tortowa

    1 łyżka
  • koperek

    do dekoracji
  • bulion

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa gotować w wodzie z kostką bulionową, pod koniec gotowania dodać pokrojone na cząstki pieczarki, gotować do miękkości. Mąkę rozmieszać z małą ilością wody i zagęścić zupę, przyprawić do smaku, zagotować. Zdjąć z ognia i do lekko przestudzonej dodać śmietanę i posypać świeżym koperkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa111 10.01.2011 11:14
pyszna ,bardzo lubię takie właśnie zupy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat