Zupa pieczarkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    50 dag
  • Bulion grzybowy

    1,5 litra
  • masło do smażenia

  • śmietana

    3 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • natka pietruszki

  • mąka

    1 łyzka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować bulion. Pieczarki umyć i pokroić w plastry. Podsmażyć na patelni na maśle i wrzucić do bulionu. Gotować przez około 10 minut, a następnie dodać rozmieszaną z mąką śmietanę. Przyprawić do smaku, a po wlaniu do talerzy posypać natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 17.01.2014 10:59
Lubię pieczarkową :)
kuklik 16.11.2011 09:42
dziś też ją gotuję
Natalia40 15.11.2011 18:34
pycha
rzenia15 13.10.2011 20:03
pyszna zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat