Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa paloc

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 20 dag
łopatka baranie 40 dag
fasolka szparagowa 20 dag
wywar mięsny 1 litr
cebula 10 dag
ząbek czosnku 1 szt
oliwa 2 łyżki
śmietana 5 łyżek
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat
kminek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa paloc

Mięso pokroić w drobną kostkę. Cebule drobno posiekać i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Dodać mięso, czosnek przeciśnięty przez praskę, kminek, paprykę, doprawić solą oraz pieprzem, przykryć i dusić około 30 minut, od czasu do czasu podlewając wywarem. Fasolkę pokroić na małe kawałki i ugotować w osolonej wodzie. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Kiedy mięso będzie już prawie gotowe, dodać ziemniaki i dusić do momentu, aż będą miękkie. Następnie dodać fasolkę, liść laurowy, resztę wywaru. Całość posolić i dusić jeszcze chwilę. Przed podaniem zabielić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak