Zupa ogórkowa z ryżem :

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 ćwiartka kurczaka

  • 25 dag wołowiny rosołowej

  • 2 marchewki

  • selera

  • pory

  • ½ szklanki słodkiej śmietanki 18 %

  • 4 ziela angielskie

  • 4 liście laurowe

  • 2 łyżki usiekanego kopru

  • 1 słoik przecieru ogórkowego

  • 1 ½ litra wody

  • bulion drobiowy

    1 kostka
  • pietruszka

    1 szt
  • ryż

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę , pietruszkę , seler utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ) . Porę drobno pokroić . Mięso , jarzyny , kostki bulionowe , ziele i liść laurowy zalać wodą . Zagotować . Wsypać ryż . Gotować 1 godzinę . Wyjąć mięso .Obrać od kości i ze skórek. Podzielić na kawałki i włożyć do zupy . Wlać przecier ogórkowy . Posypać koperkiem .Śmietanę dodać do zupy w garnku lub podać by każdy wlewał sobie na talerzu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat