Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa na skrzydełkach drobiowych

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 6 sztuk
Zalewa: 1 szklanka (z kiszonych ogórków)
włoszczyzna 1 pęczek
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 4 ziarna
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 ziaren
ziemniaki 12 sztuk
ogórki kiszone 10 dużych
śmietana 18 proc 300 g
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa na skrzydełkach drobiowych

Kroki postępowania

1
1. Skrzydełka zagotowujemy, gdy się wyszumują zdejmujemy pianę. Wrzucamy obraną włoszczyznę, ziele angielskie, pieprz ziarnisty i liście laurowe. Gotujemy 20 minut.
Krok 1 - Zupa ogórkowa na skrzydełkach drobiowych foto
2
2. Po tym czasie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy 15 minut.
Krok 2 - Zupa ogórkowa na skrzydełkach drobiowych foto
3
3. Dodajemy starte na dużych oczkach ogórki i sok z ogórków. Chwilę gotujemy. Doprawiamy przyprawą uniwersalną i pieprzem według uznania. Następnie śmietanę hartujemy mieszając w misce z 1 łyżką wazową zupy. Ponownie, energicznie mieszając zawartość garnka wlewamy do zupy. Smacznego :)
Krok 3 - Zupa ogórkowa na skrzydełkach drobiowych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 02.09.2015 10:00
pyszna i lekka zupka
Babeczka35 01.09.2015 18:47
Smaczna zupka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak