Zupa ogórkowa miksowana - z ryżem i jajkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki kiszone

    1/2 kg
  • wywar z kurczaka

    2 litry
  • włoszczyzna

    duży pęczek
  • ziemniaki

    1/2 kg
  • śmietanka

  • ryż

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • czosnek

  • pieprz

  • jajko ugotowane na twardo

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Włoszczyznę oczyścić, pokroić i zalać gorącym wywarem z kurczaka.
Dodać pokrojone ziemniaki, jarzynkę, pieprz i gotować do miękkości warzyw.
Doprawić zupę wyciśniętym czosnkiem i pieprzem, zabielić śmietanką i zmiksować blenderem.
Nie musi być zmiksowana bardzo gładko.
Zupę podawać z ryżem i jajkami na twardo.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
artur7 15.08.2012 12:07
fajna zupka
eagle 09.06.2012 08:47
Zupa wyszła zaskakująco smaczna - trochę się rozpędziliśmy i zmiksowaliśmy ją razem z ryżem, ale była za to gęsta ;)
Habibi 01.06.2012 00:02
<b>* Serdecznie zapraszam do przeglądania moich przepisów :) *** Każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :) *</b>

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat