Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pietruszka 1 szt
wywar z kurczaka 4 l
sól
pieprz
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
śmietana 18 proc 5 łyżek
marchew 2 szt
ziemniaki 5 szt
ogórek kiszony 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Jarzyny: marchewki, ziemniaki, pietruszkę, obieramy , kroimy w kostkę i gotujemy z odrobiną osolonej wody.
W osobnym garnku gotujemy( mogą być razem z wodą)ogórki kiszone starte na tarce o dużych oczkach, gdy jarzyny będą miękkie mieszamy je z ugotowanymi ogórkami, dodajemy sól, pieprz, paprykę i czosnek granulowany. Zupę zalewamy rosołem z kurczaka, doprowadzamy do wrzenia, zabielamy śmietaną, można do takiej zupy ugotować jeszcze ryżu, jednak my wolimy bez.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

turkus3 12.11.2014 16:48
za chwilę zabieram się za gotowanie !!!
Zdzisław 31.03.2014 16:18
jedna z moich ulubionych zup

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak