Zupa ogórkowa

Zupa ogórkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar drobiowo-wołowy

    0,5-1 litr
  • ziemniaki

    4-5 sztuk
  • ogórki kiszone

    4 sztuki
  • przyprawy

    2 szczypty
  • śmietana

    4 łyżki
  • woda

    0,5-1 (z ogórków)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zupa ogórkowa

Ziemniaczki odmiany syrena obrałam, umyłam i pokroiłam w kostkę. Wrzuciłam do garnka z ugotowanym wywarem .Przykryłam pokrywką i czekałam aż się ugotują. W miedzy czasie ogórki kiszone starłam na tarce do warzyw, gdy ziemniaczki stały się prawie miękkie, to dorzuciłam.Gotowałam jeszcze 10 minutek na wolnym ogniu. Na sam koniec dodałam śmietanę wymieszaną z wodą oraz przyprawy. Wymieszałam i dolałam sok z ogórków.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Zdzisław 14.08.2012 11:22
smaczna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat