Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar drobiowo-wołowy 0,5-1 litr
ziemniaki 4-5 sztuk
ogórki kiszone 4 sztuki
przyprawy 2 szczypty
śmietana 4 łyżki
woda 0,5-1 (z ogórków)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Ziemniaczki odmiany syrena obrałam, umyłam i pokroiłam w kostkę. Wrzuciłam do garnka z ugotowanym wywarem .Przykryłam pokrywką i czekałam aż się ugotują. W miedzy czasie ogórki kiszone starłam na tarce do warzyw, gdy ziemniaczki stały się prawie miękkie, to dorzuciłam.Gotowałam jeszcze 10 minutek na wolnym ogniu. Na sam koniec dodałam śmietanę wymieszaną z wodą oraz przyprawy. Wymieszałam i dolałam sok z ogórków.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 14.08.2012 11:22
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak