Zupa na kaczce po pekińsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kości z kaczki po pekińsku

    1 sztuka
  • woda

    2 litry
  • imbir

    4 cm
  • sos sojowy

    4 łyżki
  • cukier

    1/2 łyżeczki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 łyżeczka
  • jarmuż

    3 garści
  • cebula dymka ze szczypiorkiem

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa na kaczce po pekińsku foto
(zmodyfikowany przepis z mniammniam.com)

Kości włóż do dużego garnka, zalej zimną wodą, zagotuj i gotuj przez 30 minut.
Krok 2 - Zupa na kaczce po pekińsku foto
Imbir pokrój w cienkie plasterki i dodaj do zupy razem z sosem sojowym, solą oraz cukrem. Gotuj kolejne 30 minut.
Krok 3 - Zupa na kaczce po pekińsku foto
Przelej zupę przez gazę, kości wyrzuć. Wstaw płyn ponownie na ogień i wrzuć pokrojony w paski jarmuż lub kapustę pekińską na 2 minuty. Dymkę pokrój wzdłuż w słupki. Zupę zestaw z ognia. Podaj z makaronem Mie, posypaną dymką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
treonina 13.11.2012 17:00
super!
Adamorek 13.11.2012 16:52
niezła zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat