Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa na kaczce po pekińsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości z kaczki po pekińsku 1 sztuka
woda 2 litry
imbir 4 cm
sos sojowy 4 łyżki
cukier 1/2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
jarmuż 3 garści
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa na kaczce po pekińsku

Kroki postępowania

1
(zmodyfikowany przepis z mniammniam.com)

Kości włóż do dużego garnka, zalej zimną wodą, zagotuj i gotuj przez 30 minut.
Krok 1 - Zupa na kaczce po pekińsku foto
2
Imbir pokrój w cienkie plasterki i dodaj do zupy razem z sosem sojowym, solą oraz cukrem. Gotuj kolejne 30 minut.
Krok 2 - Zupa na kaczce po pekińsku foto
3
Przelej zupę przez gazę, kości wyrzuć. Wstaw płyn ponownie na ogień i wrzuć pokrojony w paski jarmuż lub kapustę pekińską na 2 minuty. Dymkę pokrój wzdłuż w słupki. Zupę zestaw z ognia. Podaj z makaronem Mie, posypaną dymką.
Krok 3 - Zupa na kaczce po pekińsku foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 13.11.2012 17:00
super!
Adamorek 13.11.2012 16:52
niezła zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak