Zupa migdałowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • migdały

    20 dkg
  • mleko

    1,5 litra
  • żółtko jajek

    1 sztuka
  • ryż

    5 (ugotowany na sypko)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Migdały zmielić i zalać wrzącym mlekiem. Gotować 15 minut. Zaprawić żółkiem i zalać tym ryż. Podawać natychmiast.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat