zupa meksykańska z mielonym mięsem.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola czerwona

    1 szklanka
  • mielone mięso

    40 dkg
  • olej

    łyżka
  • marchew

    3
  • ziemniaki

    3
  • cebula biała

  • tymianek

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • sól, pieprz

  • papryka czerwona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

fasole namoczyć na noc,ugotować do miękkości,odcedzić.mięso mielone podsmażyć w garnku na oleju,dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki,marchewki i cebulę.smaż razem ok.10 min,cały czas mieszając.zalej 2 litry wrzącej wody,wsyp płaską łyżkę soli.gotuj 15 min.dodaj oczyszczona,pokrojoną na kawałki paprykę,przypraw tymiankiem,mielona słodka papryką oraz pieprzem.gotuj jeszcze 5 min,dodaj odsączoną fasolę,zagotuj razem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rosik93 08.05.2012 20:39
mniam
Emilia21 18.12.2011 11:48
mmmm
Emilia21 18.12.2011 11:48
mmmm
Kate131 09.09.2010 12:44
bardzo ciekawa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat