Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa marokańska Harira

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka
500 gram
marchew
1 szt
seler naciowy
4 łodygi
cebula
2 szt
ciecierzyca
400 gram
pomidory krojone z puszki
1 puszka
koncentrat pomidorowy
1 łyżeczka
kurkuma
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
cynamon
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
Imbir mielony Prymat
1/2 łyżeczki
ryż
3 łyżki
sok z cytryny
oliwa
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa marokańska Harira

Kroki postępowania

1
Cebulę, marchew i selera kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie. Dodajemy kurkumę, imbir i cynamon. Dusimy ok.10 min, aż warzywa nieco zmiękną i nabiorą aromatu.
Krok 1 - Zupa marokańska Harira foto
2
Filet myjemy i kroimy w kostkę, dodajemy do warzyw i dusimy kolejne 10 min.
Krok 2 - Zupa marokańska Harira foto
3
Dodajemy pomidory z puszki, ciecierzycę, całość zalewamy ok.1,5 litra wody.
Solimy do smaku i gotujemy ok.15 min.
Krok 3 - Zupa marokańska Harira foto
4
Następnie wsypujemy ryż i gotujemy do miękkości. Bardzo polecam.
Smacznego
Krok 4 - Zupa marokańska Harira foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak