Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kurkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 60 dkg
ziemniaki 4 sztuki
bulion warzywny 1 litr
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 3 sztuki
marchew 1 sztuka
masło 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kurkowa

Grzyby przebrać, umyć, pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni rozpuścić masło, podsmażyć grzyby. Bulion zagotować, dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, marchew startą na tarle oraz grzyby. Dodać też liść laurowy i ziarenka ziela angielskiego. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem aż ziemniaki zmiękną. Przyprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 21.01.2014 16:34
jakie pyszności na tym obiedzie
Dorota59 13.01.2014 12:07
zapachniało grzybkami-mniam
Dorian 12.01.2014 14:38
pyszna zupka
barbara11561 28.12.2013 00:50
u mnie kurki w lesie to prawdziwy rarytas:)
kate.500 27.12.2013 14:02
smaczna zupa
Grazyna0211 21.12.2013 13:13
smaczna zupa
mela25 10.12.2013 21:16
bardzo dobra
romanrafal
romanrafal 03.12.2013 16:28
pyszna zupka
Dorian 03.12.2013 07:51
smakowita zupka
6zer
6zer 26.11.2013 10:44
pychotka, uwielbiam grzyby

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak