Zupa krupnik

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    1 szklanka
  • ziemniaki

    6 szt
  • marchewka

    3
  • udka kurczaka

    2
  • sól

  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

  • natka pietruszki

  • kostka rosołowa

    2 szt
  • por

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    1 łżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wstawiamy na gaz mięso ,gdy zacznie wrzeć zbieramy szumowiny ,dodajemy kostki i 2 marchewki i niech się gotuje a my w między czasie obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę ,3 marchewkę ścieramy na tarce i dodajemy do wywaru ,kawałek pora też wrzucamy,następnie po 30 minutach dodajemy ziemniaki potem kaszę ,całość gotujemy do miękkości ,doprawiamy do smaku .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 06.07.2014 18:55
bardzo lubie krupnik
Bernadeta1 16.05.2014 20:08
bardzo smaczna zupka
gosia56 08.03.2014 09:03
pyszna zupka moja ulubiona
w mojej kuchni 06.03.2014 18:30
smaczne danie podano...
Lidzia 06.03.2014 16:35
Lubię krupniczek.
patryska76 06.03.2014 16:13
Moja ulubiona zupka ;-)
dada 06.03.2014 15:20
super zupka na dzisiejszy chłodny dzień

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat