Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z selera

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler korzeniowy 2 szt
rosół warzywny 3 szkl
jajko 2 szt
cebula 1 szt
śmietana 18 proc 15 dag
masło 2 łyżki
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z selera

Cebulę i seler obrać, opłukać i pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać tłuszcz, zeszklić na nim cebulę. Dodać seler, zalać rosołem, dusić na małym ogniu około 20 minut. Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek, przekroić na połówki. żółtka wyjąć i pokroić w kostkę. Natkę umyć i posiekać. Zupę przetrzeć przez sito lub zmiksować, doprawić do smaku solą oraz pieprzem, wymieszać ze śmietaną. Przelać do miseczek, posypać natką i żółtkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak