Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z pieczonych warzyw

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 szt
papryka zielona
pomidory 400 g
marchew 400 g (młoda)
bazylia świeża garść
bulion warzywny 300 ml
bulion drobiowy 300 ml
sok z pomarańczy 300 ml
cebula 1 duża
ząbki czosnku 3
oliwa 3 łyżki
makaron 1/2 szkl (drobny)
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
kozieradka 1 łyżka (mielona)
natka pietruszki pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z pieczonych warzyw

Papryki zawijamy osobno w folię aluminiową. Postępujemy tak też z pomidorami i marchewką (marchewki obieramy przed). Warzywa zapiekamy 40 min w temperaturze 200°C. Studzimy. Papryki i pomidory obieramy ze skórek ,razem z marchewką kroimy na małe kawałki. Bazylię siekamy. Papryki ,pomidory ,marchewki i bazylię przekładamy do garnka ,zalewamy bulionem ,sokiem pomidorowym i zagotowujemy. Cebulę i czosnek siekamy i szklimy na oliwie. Dodajemy do zupy ,studzimy i miksujemy. Doz zupy dodajemy drobny makaron ,mielony imbir i kozieradkę. Podgrzewamy (cały czas mieszając) do momentu ,kiedy makaron zmięknie. Podajemy gorące z posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 25.02.2015 14:41
nigdy nie jadłem takiej zupy, ciekawy przepis
wwwiolka 25.02.2015 12:41
Bardzo fajnie się prezentuje.
Agata3 25.02.2015 12:24
fenomenalna zupa :)
Alex_M 25.02.2015 11:28
smaczna zupa
Futka 25.02.2015 09:38
Cudowny, aromatyczny i niezwykle smakowity krem :) Zupka ideał :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak