Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z kalarepy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1 szklanka
mleko 1/2 szklanki
kostka rosołowa 1
kalarepka młoda 320 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z kalarepy

Wodę wraz z mlekiem i kostką rosołową doprowadzamy do wrzenia. Kalarepy obieramy i kroimy na średniej wielkości kawałki. Warzywa dodajemy do wywaru i gotujemy do momentu, aż kalarepa będzie miękka.
Po czym miksujemy blenderem na mus. (w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem) Porcję zupy wylewamy do miseczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 01.10.2015 12:52
Bardzo gęsty krem - dobra zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak