Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa koperkowa wileńska

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna
masło 1 łyżka
jajko 2
mąka 3 łyżki
koperek 3 łyżki
śmietana 18 proc 100 ml
sól
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa koperkowa wileńska

Włoszczyznę oczyściłem i umyłem. Wrzuciłem do zagotowanej wody razem z zielem angielskim i liściem laurowym (1,5 l) ,ugotowałem wywar. Wyjąłem warzywa. Marchew i seler pokroiłem w kostkę. Przygotowałem lane kluski. Mąkę wsypałem do miseczki ,wbiłem jajka ,dolałem trochę wody. Wymieszałem na gładkie ciasto i wlałem do gotującego bulionu cienką strużką. Gdy lane kluski wypłynęły dodałem pokrojone w kostkę warzywa ,masło ,posiekany koperek i śmietanę. Krótko podgrzałem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 08.12.2014 22:13
ciekawy przepis :)
w mojej kuchni 08.12.2014 05:51
koperkowe smaki lubię a zupa wygląda smacznie
Christopher 07.12.2014 20:41
Smaczna zupa. Przyda się nowy przepis,bo jesienną porą gotuję zupy często.
Gracer 07.12.2014 19:57
nigdy nie jadłem ale musi być pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak