Zupa kminkowa

Zupa kminkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kminek

    3 torebki
  • mleko

    1 szklanka
  • wywar mięsny

    1 litr
  • śmietana 36%

    3/4 szklanki
  • żółtko jajek

    2 sztuki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżka
  • przyprawa do potraw

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zupa kminkowa

Kminek wsypać do garnuszka, wlać 1/2 szklanki wody oraz mleko i gotować pod przykryciem na małym ogniu 40–60 min, a następnie wywar przecedzić i połączyć z rosołem.

Przygotować kluski: do miseczki z kasza wbić jajka, dodać miękkie masło, doprawić przyprawą KUCHAREK i wyrobić drewnianą łyżką na gładką masę. Odstawić na 20 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

szajba2 05.03.2011 16:29
raczej mnie nie zachęca
Barbara55 26.11.2010 16:18
można spróbować
rakow2
rakow2 04.11.2010 15:32
może być dobra
MAŁGORZATA108 28.06.2010 13:18
Taka letnia.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat