Zupa jagodowa

Zupa jagodowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jagody

    40 dag
  • mąka tortowa

    1 łyża
  • cukier

    3 łyzi
  • mleko 3,2%

    2 szkl
  • grzanki

    3 łyzi
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zupa jagodowa

Do garnka dac owoce zalać wrzącą wodą ,aby woda przykryła owoce.Gotować .Przetrzeć przez sito dodać cukier .Mleko zagotować ,odlać trochę zimnego i rozrobić w nim mąkę .Rozrobioną mąkę wlać na gotujące się mleko -powstanie budyń wymieszać go z przetartymi owocami .Wymieszać schłodzic podawać z grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

iknbozka 06.03.2012 09:43
fajne
gosia47-47 24.12.2010 11:04
świetna
marta639 17.09.2010 19:08
Polecam.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat