Zupa gulaszowa z pieczarkami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    750 gram
  • pieczarki

    300 gram
  • ziemniaki

    2 sztuka
  • marchewka

    1 sztuka
  • seler

    1/4 sztuka
  • papryka czerwona

    2 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    4 ząbek
  • oliwa

    3 łyżka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    2 łyżeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

  • kminek

    1/2 łyżeczka
  • sól

  • Pieprz czarny Prymat w młynku

  • bulion wołowy

    1,5 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa gulaszowa z pieczarkami foto
Wołowinę pokrojoić w grubą kostkę.
Krok 2 - Zupa gulaszowa z pieczarkami foto
Obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanej patelni. Mięso przełożyć do garnka, wlać pół litra bulionu i dusić pod przykryciem około15 minut.
Krok 3 - Zupa gulaszowa z pieczarkami foto
Pokrojoną w drobną kostkę cebulę usmażyć na rozgrzanym tłuszczu i dodać do mięsa.
Krok 4 - Zupa gulaszowa z pieczarkami foto
Następnie dodać pokrojoną marchewkę i seler oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i kminek. Dolać pozostały bulion i gotować około 45 minut.
Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pokrojone pieczarki i doprawić zupę do smaku solą. Gdy ziemniaki lekko zmiękną dodać pokrojone w kostkę papryki. Jeszcze przez chwilę zupę pogotować na wolnym ogniu.
Krok 5 - Zupa gulaszowa z pieczarkami foto
Gdy ziemniaki lekko zmiękną dodać pokrojone w kostkę papryki. Jeszcze przez chwilę zupę pogotować na wolnym ogniu.
Krok 6 - Zupa gulaszowa z pieczarkami foto
Garnek zdjąć z ognia, doprawić zupę do smaku świeżo mielonym czarnym pieprzem, wędzoną papryką w proszku oraz w razie potrzeby solą.
anemon
*czas gotowania uzależniony jest od jakości użytego mięsa*wędzona słodka papryka*wędzona ostra papryka

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Alex_M 16.11.2015 09:14
pyszna zupka :)
Ifa 27.10.2015 07:32
Na zimę taka zupa treściwa jest idealna :)
w mojej kuchni 26.10.2015 20:01
smaczne danie do zjedzenia..
Ola1984 26.10.2015 12:05
Idealna zupa na jesienne chłody :)
berys18 26.10.2015 10:57
pyszna zupa
Madzai 26.10.2015 09:57
Na zimę idealna
Krzysztof15 26.10.2015 07:42
pyszna zupka
JulkaTomeczek 25.10.2015 22:34
Pyszna zupka
agaK. 25.10.2015 22:33
Gulasze są smaczne i wartościowe, ogólnie lubię:)
Megg 25.10.2015 22:27
przepyszna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat