Zupa gulaszowa z kaszą orkiszową

Zupa gulaszowa z kaszą orkiszową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe bez kości

    400 gram (z łopatki)
  • wołowina

    400 gram
  • cebula

    1 duża szt
  • papryka czerwona

    2 szt
  • Pomidory krojone z puszki

    1 puszka
  • kasza orkiszowa

    100 gram
  • papryka słodka mielona

    1 czubata łyżka
  • papryka ostra mielona

    1/2 łyżeczki
  • wędzona papryka w proszku

    1 łyżeczka
  • oliwa

    4-5 łyżek
  • sól

  • liście laurowe Prymat

    3 szt
  • ziele angielskie całe

    kilka ziarenek
  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym, a następnie pokroić w średniej wielkości kostkę. Trzy łyżki oliwy wymieszać z papryką słodką i ostrą. Natrzeć mięso i wstawić na noc do lodówki.
Podsmażyć mięso na pozostałej oliwie. Przełożyć je do garnka, a na tym samym tłuszczu zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę i również wrzucić ją do garnka.
Zalać mięso wodą, dodać liście laurowe, ziele angielskie oraz sól. Dusić 1 godzinę. Dodać paprykę pokrojoną w grubą kostkę i gotować 30 minut.
Dodać kaszę oraz pomidory w puszce. Gotować 15 minut. Przyprawić papryką wędzoną oraz świeżo zmielonym pieprzem i gotować jeszcze 5 minut.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat