Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa z suszonych grzybów

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzyby suszone, najlepiej borow 70-80 g
marchewka 2 szt
cebula 1 szt
rozmaryn świeży 1 gałązka
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
sól
woda 4-5 szklanek
warzywa suszone 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa z suszonych grzybów

Grzyby dokładnie wypłukać, zmieniajac kilkakrotnie wodę i zalać na kilka godzin letnią woda (najlepiej na całą noc). Ugotować w tej samej wodzie. W połowie gotowania posolić i dodać obrana marchewkę. POd koniec gotowania dodać podpieczona cebulę i gałązke rozmarynu. Gdy grzyby beda miękkie wywar przecedzić. Grzyby pokroić w paski i włożyć ponownie do garnka z wywarem.
Mąke przyrumienic na patelni, dodać masło i podprawic zupę.
Podawać z makaronem (szerokie wstążki lub łazanki). Przed podaniem posypac natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 01.03.2014 13:52
pyszna zupka,bardzo lubię grzybowe
Alex_M 24.01.2014 13:36
chętnie bym zjadła miseczkę :)
ONY_za_kare 22.01.2014 22:09
pyszna zupa!
krystyna330 22.01.2014 21:27
bardzo fajny przepis
mat96uk 22.01.2014 20:53
mmm uwielbiam takie dania
Milka100 22.01.2014 20:50
pyszna grzybowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak