Zupa grzybowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby suszone

    150 gram
  • pieczarki

    250 gram
  • cebula

    1
  • sól

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    do smaku
  • olej do smażenia

    1 łyzka
  • śmietana 12%

    2 łyzki
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby suszone namocz w wodzie na godzinę, a następnie odsącz. Cebulę zeszklij na rozgrzanej gorącym olejem patelni. Po chwili dodaj do niej obrane i pokrojone w plastry pieczarki a także grzyby leśne. Całość smaż około 20 minut. Wodę zagotuj, dodaj kostkę bulionową, podsmażone grzyby i cebulę, klika ziaren pieprzu, sól do smaku, parę liści laurowych i 2 łyżki śmietany dla zagęszczenia zupy.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Edyta38 10.07.2011 15:58
mniam mniam
accee 09.02.2011 00:02
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat