Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

5.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka
3 szt
włoszczyzna
lubczyk świeży
grzyby suszone
1 garść
jogurt naturalny
200 ml
makaron
250 g
zielenina
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
seler nać

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Marchewkę, pietruszkę i selera zetrzeć na tarce o grubym oczku. Grzyby namoczyć.

Mięso wypłukać, zalać wodą, posolić i zagotować. Odcedzić szumowiny, dodać włoszczyznę, grzyby razem z wodą, w której się moczyły i 2 łyżeczki jarzynki. Przykryć, przykręcić gaz i gotować do miękkości mięsa.

Jogurt/śmietanę zahartować i dodać do zupy. Wsypać makaron. Jeśli zupę gotujemy wcześniej, to doprowadzić do zagotowania i wyłączyć. Makaron dojdzie. Jeśli przygotowujemy przed podaniem, to gotować do miękkości makaronu. Doprawić do smaku. Przed podaniem można posypać ulubioną zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak