Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa z warzywami

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 1 szkl ( biała, drobna)
mięso wieprzowe 20 dag
ziemniaki 20 dag
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
marchewka 1 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 szt
cebula 1/2 szt
boczek wędzony skórka
Majeranek suszony Prymat
mąka pszenna 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
sos sojowy do smaku
szczypior

Porada

Zupa fasolowa z warzywami na mięsie jest pożywna i bardzo smaczna. Zimą i jesienią często gości na moim stole.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa z warzywami

Kroki postępowania

1
Fasolę zamoczyć na noc lub przynajmniej na 2-3 godziny.
Krok 1 - Zupa fasolowa z warzywami  foto
2
Następnie odlać wodę w której się moczyła, zalać świeżą włożyć umyte mięso, liść laurowy i gotować.
Krok 2 - Zupa fasolowa z warzywami  foto
3
Do pół miękkiej fasoli dodać odrobinę soli, obrane i pokrojone warzywa.
Krok 3 - Zupa fasolowa z warzywami  foto
4
Skórkę z wędzonego boczku umyć i włożyć do gotującej się fasoli z warzywami.
Krok 4 - Zupa fasolowa z warzywami  foto
5
Następnie dodać posiekaną cebulę i pokrojone w kostkę ziemniaki, majeranek, gotować do miękkości.
Krok 5 - Zupa fasolowa z warzywami  foto
6
Z mąki i oliwy zrobić zasmażkę, połączyć z zupą, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Miękkie mięso pokroić na kawałki, połączyć z zupą, podawać.
Krok 6 - Zupa fasolowa z warzywami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 11.12.2016 16:46
moja ulubiona zupa
w mojej kuchni 22.02.2015 08:37
dobra rozgrzewająca i syta zupa
molanka 21.02.2015 22:20
rozgrzewająca zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak