Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa z majerankiem
Nasza polska kuchnia zachwyca smakiem i aromatem. Kolejnym na to dowodem jest to oto właśnie zupa fasolowa z dużą ilością majeranku. Ta zupa jest pożywna i w dodatku pyszna.
Jej przygotowanie jest bardzo proste. Przeczytajcie opis przygotowania, postępujcie zgodnie z nim i ugotujecie znakomitą zupę na obiad dla całej rodziny.
Kroki postępowania
Fasolkę wsypujemy do garnka, płuczemy i zalewamy świeżą wodą (wody powinno być trzy razy tyle co fasoli). Zostawiamy na 12 godzin po czym dodajemy listek laurowy, ziele angielskie i łyżeczkę soli - gotujemy pod przykryciem na niewielkim ogniu przez około godzinę (powinna być na pół miękka). Marchewkę i pietruszkę obieramy i kroimy w kosteczkę, dodajemy do fasoli i gotujemy przez 20 minut.




